"ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΕΙ"

powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο Θ. Καπλάνης σχολιάζει τις πράξεις της δημοτικής αρχής του Δήμου Πολυγύρου

Σε μια εποχή που η ανεργία έχει εκτοξευθεί στα ύψη, που, ακόμη και όσοι εργάζονται, ζουν ουσιαστικά στο όριο της φτώχειας και που πολλοί δεν μπορούν να βρουν ούτε ένα πιάτο φαγητό, είναι τουλάχιστον προκλητικό να γίνεται από τη δημοτική αρχή Πολυγύρου μια άνευ προηγουμένου κατασπατάληση των χρημάτων μας. Και λέω των χρημάτων μας γιατί, είτε πρόκειται για την κρατική επιχορήγηση είτε για τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουμε άμεσα στο Δήμο, σε κάθε περίπτωση τα χρήματα αυτά εμείς οι πολίτες τα δίνουμε.

Είναι λοιπόν αδιανόητο να έχουν αγοραστεί πριν από...
λίγες μέρες τέσσερα (!!!!!) αυτοκίνητα, δύο επιβατικά και δύο τύπου τζιπ 4Χ4, και μάλιστα από τον άνθρωπο ο οποίος, αν και δεν είναι καν δημότης του Δήμου μας, έχει αναλάβει με διάφορους τρόπους (αποφάσεις Δημάρχου, μισθώσεις, απευθείας αναθέσεις, πρόχειρους διαγωνισμούς, δημόσιους διαγωνισμούς κ.λ.π.) μια σειρά από εντελώς άσχετες μεταξύ τους αλλά ιδιαίτερα μεγάλου κόστους εργασίες και προμήθειες. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι στον εν λόγω κύριο ή σε συγγενικά του πρόσωπα έχει, μεταξύ άλλων, ανατεθεί η συντήρηση οχημάτων, η επισκευή οχημάτων, η προμήθεια ανταλλακτικών οχημάτων, η αγορά οχημάτων, η καθαριότητα παραλιών, η καθαριότητα οικισμών, η κοπή χόρτων, η ενοικίαση κάδων απορριμμάτων, η συλλογή αδέσποτων ζώων, η επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων, και άλλα πολλά. Κάποιος θα πρέπει να μας εξηγήσει πως γίνεται όλα αυτά να τα κάνει ένας και μόνο άνθρωπος, όταν στο Δήμο μας υπάρχουν δεκάδες άλλοι επαγγελματίες που μπορούν να αναλάβουν με το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα τις εργασίες που ανατίθενται συστηματικά σε αυτόν τον κύριο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις εκατοντάδες αχρείαστες μελέτες που ανατίθενται σχεδόν καθημερινά σε εκτός Χαλκιδικής «ειδήμονες» οι οποίες στοιχίζουν εκατομμύρια ευρώ (δύο μόνο από αυτές κόστισαν πρόσφατα περίπου 600.000 ευρώ) αλλά και με την απευθείας προμήθεια διάφορων ειδών από συγγενείς και φίλους συνεργατών και παρατρεχάμενων οι οποίοι μάλιστα εξοφλούνται κατά προτεραιότητα όταν άλλοι περιμένουν ακόμη και δύο ή τρία χρόνια για να πληρωθούν κάποιο μικροποσό από το Δήμο.

Την ίδια στιγμή ο Δήμος Πολυγύρου με αποφάσεις της πλειοψηφίας έχει λάβει ήδη 2.500.000 ευρώ δάνειο και έχει πάρει απόφαση να ζητήσει νέο δάνειο ποσού επίσης 2.500.000 ευρώ για να καλυφθούν τέτοιου είδους μη απαραίτητες δαπάνες, έχει αυξήσει τα δημοτικά τέλη μέχρι και 200 % σε δύο χρόνια και ταυτόχρονα, λες και αυτό είναι το πιο επείγον αυτή την εποχή, απαιτεί από τον κόσμο να πληρώσει άμεσα από την τσέπη του για τη μεταφορά των υδρομέτρων στα όρια των οικοπέδων με την απειλή ότι αν δεν το κάνουν οικειοθελώς, θα το κάνει ο Δήμος και θα τους χρεώσει με 200 ευρώ έξοδα τον καθένα.

Το τεράστιο κόστος από τις ενέργειες αυτές της δημοτικής αρχής καλούμαστε ήδη, όπως προείπα, να το πληρώσουμε όλοι εμείς οι κάτοικοι του Δήμου από το υστέρημα μας. Και θα το πληρώνουμε για πάρα πολλά χρόνια ακόμη αφού η εξόφληση των δανείων που τόσο απερίσκεπτα σήμερα παίρνει θα πέσει πάλι στις δικές μας πλάτες. Όσων βέβαια θα συνεχίσουμε να ζούμε εδώ και τα επόμενα χρόνια …..


ΘΩΜΑΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ
Πρώην Δήμαρχος Πολυγύρου –
Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: